Как се осъществяват онлайн консултациите

        Относно консултациите в чата е добре да се знае, че в психотерапията  гласът на психолога   е много важен. 60% от въздействието на терапевта  е в интонацията и тембъра, 10% се дължи на  жестовете и мимиките и само 30% от въздействието се дължи на думите. В чата общуваме само на 30%.  И въпреки това, опитът ми показва, че този начин на общуване си има своите предимства. Преди всичко в чата клиента се чувства защитен, защото е инкогнито и може свободно да изложи проблема си, да сподели дори някои  излагащи го подробности,  без да се притеснява и да е сигурен, че винаги може да прекъсне срещата  без последствия. Това е гарантирано от създателите на  https://www.tidiochat.com. Другото важно предимство на чата е, че тук личността на терапевта, въпреки че е представена в сайта,  присъства  сякаш зад параван  т.е. клиента сам си изгражда образа на човека отсреща, когото е помолил за помощ и подкрепа. Така му е много по – трудно да включи своите психологически защити. Така влиянието на терапевта нараства – сякаш клиентът разговаря сам със себе си, търсейки решение на проблема си,  а това всъщност е основната цел на всяка психотерапия. Разбира се всичко зависи от качествата и опита на терапевта. Работата  му  е да направи всичко, което е по силите си за своя клиент.

            В скайп консултациите   се запознаваме  с клиента,  за да усетим  вибрациите си. Уточняваме  с общи усилия проблема  му, след като сме анализирали  симптомите, с които е дошъл и уточняваме   методите и начините за преодоляването му.  Тук възможностите  и ефективността на  психотерапията са по – големи.

Умните хора знаят, че това, което могат да

получат от добрия психолог е направо безценно.

Ако имате натоварен график може да проведем консултацията ОН-лайн

При нея се осъществява контакт между клиент и психолог и този формат е особено подходящ за подкрепа, съветване, преподаване на по-лесни техники, даване на обратна връзка, разговори за изпускане на напрежението при кризисни ситуации и справяне с голям стрес, който не търпи отлагане. Част от онлайн консултирането е и задаването на въпроси по емайл, което обаче е много ограничено като възможности.

Какви са предимствата на психологическото консултиране по интернет?

 

Психологическата консултация по интернет позволява да получите помощ/подкрепа, в момент на криза. А с навременна помощ решавате проблема много по-лесно и бързо.

Идеално решение за всеки, който иска от време на време да се вижда с психолог, за да се стабилизира, без да има конкретни драматични проблеми в живота си.

 

  • Онлайн психологическата консултация ви позволява да получите помощ, не само от дома си, но от всяко друго място с интернет, било то офис, по време на командировка или ако сте в чужбина.
  • Работното време на психолога е по-гъвкаво. Това е предимство, ако свършвате работа късно, ако много пътувате или пък работата ви е изключително динамична и трудно планирате свободното си време.
  • Онлайн терапията/консултацията по правило е по-евтина от конвенционалната, а разходите и за двете страни са по-малки.

Не се налага да напускате комфорта на дома си.

  • Ако се притеснявате, ще можете да се отпуснете много по-бързо при разговор по Интернет.
  • Ако сте мислили да посетите психолог, но не се чувствате сигурни, колебаете се, не искате да правите усилие за сериозна среща и не сте сигурни дали това е за вас, онлайн консултациите са много подходящи за вас!

       Благодарение на чата в сайта problembg.com вие ще бъдете инкогнито и ще можете да изложите проблемите си смело. Анонимността ви е гарантирана. Чата  дава възможност на хора с  неприятни проблеми, свързани с насилие или неразбиране от страна на околните, да получат една безплатна онлайн консултация.

Моят личен опит показва, че анонимността помага на човека по – смело и откровенно да обяви проблема си. Имам случай от своята практика, в който 17 годишна девойка ми сподели много интимни неща от своя живот по чата и накрая каза: „Да не мислите, че си нямам терапевт. Имам, но на него не мога да кажа това, което казах на вас. И сега ми е по – леко.“ Бях смутен, не заради девойката, а заради нейният терапевт, който я консултираше за сексуални проблеми, а всъщност ставаше дума за тежка форма на инцест. При такива случаи много биха помогнали онлайн консултации по скайпа, без да се включва аудио – визуалната връзка, а само се пише. Това мен, като консултант не ме затруднява, имам достатъчно опит в това отношение.

Благодарение на он лайн консултациите по скайпа в сайта problembg.com чрез разговори и взаимно сътрудничество ще изграждаме отношения на доверие по между ни. Ще се убедите, че вашият психолог – консултант е една много полезна личност във вашия живот.

Он лайн консултациите ще ви дадат възможност за следното:

 • С моя помощ да се справите със страха от смъртта или поне да го туширате до поносими размери.
 • Да се научите да се справяте с паническите атаки
 • С моя помощ да заздравите отношенията в семейството си, опирайки се на позитивната психотерапия на Н. Песешкиян и на прилагането на принципите на емоционалната интелигентност в семейните отношения.
 • Да преживеете загубата на любим човек – по методика , създадена и прилагана от мен.
 • Заедно с вас ще успеем да преодолеем поредния тежък период от живота ви, свързан с неочаквани промени или ново начало.
 • Ще се справяме с психологически проблеми, травми и екзистенциални проблеми.
 • Заедно ще се борим със страхови нагласи и фобии.
 • Ще работим върху вашата психологическа устойчивост.
 • Ще работим заедно върху усещането за живот „ТУК И СЕГА“ , справяйки се с чувството за вина и тревожността, за да си възвърнете щастието и спокойствието в живота.